Its time to relax

Fitness Recovery

Fitness Recovery se nalazi u sklopu Fitness World-a i predstavlja deo za oporavak i odmor, kako sportista, tako i rekreativaca.

Uz veliki broj stručnih terapeuta, u zavisnosti od potrebe klijenata, nudimo različite vrste terapija: kinezi vežbe, istezanje, FMS testiranje, Normatec, Uz-tens, Game ready, Compex.
Pored toga, u ponudi su i krio sauna, slana soba, finska sauna, kao i različite vrste masaža.

SLANA SOBA

 

Slana soba je prostorija obložena solju, koja predstavlja imitaciju prirodne slane pećine i njene lekovite mikroklime.

Tretmani soli se preporučuju svima, za uzraste od ranog detinjstva do duboke starosti. Ova vrsta terapije pomaže izlečenju disajnih tegoba, alergija, prehlada i gripa, sinusa… Takođe, dovodi do psihofizičke ravnoteže i pomaže pri koncentraciji i radnoj sposobnosti.

Slana soba funkcioniše na bazi halogeneratora, koji ubacuje suv zasićen vazduh bogat najfinijim česticama kamene soli. Tokom tretmana, koncentracija mikro čestica je puno veća nego na moru ili u slanoj pećini. Temperatura prostorije je od 20 do 24 stepena C, vlažnost vazduha između 40 i 60 odsto. Terapija se može primenjivati svakodnevno. Tretman traje 40 min za odrasle ili 20 min za decu, a za pun efekat potrebno je 10-15 tretmana.

 

KRIO SAUNA

 

Kriosauna je jednostavan, brz i učinkovit uređaj za tretman celog tela, na ekstremno niskim temperaturama.

Veliku ulogu ima u oporavku sportista, nakon napornih treninga ili utakmica. Ali isto tako je značajna i za oporavak rekreativaca, pri čemu pomaže u opuštanju mišića i uklanjanju bolnih procesa mnogo brže nego bilo koja druga metoda. Pored toga ima primenu i u reumatologiji, hepatologiji, plumologiji, kardiologiji, dermatologiji, neurologiji, ginekologiji… Podmlađuje kožu, jača imunitet, utiče na potrošnju kalorija (600-800 kcal po tretmanu). Kod žena se koristi i za smanjenje celulita.

Kriokomora radi na bazi tečnog azota, pri čemu je maksimalna temepratura koju proizvodi -200 stepeni C, dok je idealna temperatura za rad između -120 i -160 stepeni C. Tretman traje od 60 do 180 sekundi i tokom tretmana koža se hladi do -2 stepena, pri čemu se oslobađa vellika količina endorfina u krvi, koja utiče na pozitivno raspoloženje. Ovaj vid terapije može se primenjivati svakodnevno i nakon dužeg niza terapija, uz kontrolu stručnog osoblja, postižu se željeni rezultati.

 

FINSKA SAUNA

 

Finska sauna predstavlja tradicionalni oblik znojenja radi održavanja zdravlja.

Preznojavanjem se oslobađaju toksini, jača se imunološki sistem, opušta telo od napetosti i organizam od stresa. Poboljšava se cirkulacija, koža dobija zdraviji sjaj, bolji tonus i elastičnost. Takođe pozitivno utiče na respiratorni sistem, kao prevencija prehladi i gripu.

Sauna je napravljena od drveta i u njoj se postiže temperatura vazduha od 70 do 100 stepeni C, dok je vlažnost vazduha niska, 10-15 %. Ukoliko polivate vrelo kamenje vodom, vlažnost se povećava. Odlazak u saunu se preporučuje 2 puta nedeljno. Jedan tretman treba da traje između 10 i 15 minuta, nakon čega se preporučuje tuširanje hladnom vodom. Ciklus se ponavlja do 3 puta u toku jedne seanse.

 

MASAŽA

 

Masaža može biti jedna od osnovnih terapija ili dopuna za prethodno navedene terapije.

Primenjuje se u terapijske svrhe,  najviše kod bolova u leđima, glavobolji, stresu, za opuštanje mišića nakon napornih treninga. Takođe pomaže lečenju akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima. Prilikom masaže, uklanjaju se mrtve ćelije s površine kože, aktiviraju se limfni putevi kojima se izbacuje višak vode iz ogranizma, pokreće se cirkulacija i poboljšava dotok krvi u sve delove tela. Iz mišića se izbacuju mlečne kiseline, otpadni materijal koji ostaje nakon mišićne aktivnosti. Opušta telo i duh, otklanja bol i ublažava mnoge negativne efekte savremenog zivota.

Pružamo usluge terapeutske, sportske, relax, parcijalne, antistres i anticelulit masaže. Masaže obavljaju isključivo kvalifikovani fizioterapeuti.

 

GALERIJA

 

LOKACIJA I KONTAKT

 

Elegant Themes

Kontaktirajte nas

Fitness World
Bulevar Mihajla Pupina 165B
tel. +381 69 3486377
mail. info@fitnessworld.rs